top of page
Search

Zašto i kako da prodam telefon?



Zašto?

Neki od glavnih razloga za prodaju mobilnog telefona mogu biti:

1. Kupovina novog telefona - zamena starog telefona za noviji model. 2. Finansijska potreba - dodatni novac od prodaje starog telefona. 3. Ne koristi se više – nije potreban. 4. Promena operativnog sistema - promena telefona sa Android na iOS ili obrnuto. 5. Kvar - telefon nije u funkciji i prodavac želi da ga proda za reciklažu ili za delove.



Kako?

Kada se odlučiš da prodaš telefon, postoji nekoliko načina kako to možeš da uradiš:

1. Putem postavljanja oglasa na KupujemProdajem ili mobilnisvet. 2. Direktna prodaja privatnim kupcima, lično ili putem društvenih mreža. 3. Prodavnice telefona koje se bave otkupom telefona i koje će kupiti telefon za reciklažu ili prodaju polovnih telefona.


Pitanje cene telefona će zavisti od modela i stanja uređaja, kao i tržišne cene. Preporučujemo da se potraži poređenje cena na internetu i da se stavi realna cena koja će privući potencijalne kupce. Potrebno je obratiti pažnju na model, memoriju, da li je uređaj u potpunosti funkcionalan (kako ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja), estetsko stanje uređaja, garancija, ...

Najbrži način za prodaju telefona je putem specijalizovanih i proverenih prodavnica koje se bave otkupom telefona. Ove prodavnice će profesionalno proceniti otkupnu cenu, stanje i funkcionalnost uredjaja i otkupiti uredjaj u veoma kratkom roku. Takodje će izvršiti sve neophodne operacije za dalju prodaju uredjaja kao što je uklanjanje podataka.


Lična prodaja telefona može doneti nešto više novca, ali zahteva dodatno angažovanje i iskustvo. Takodje, prodaja može potrajati u zavisnosti od trenutne situacije na tržištu i atraktivnosti konkretnog modela. Postoji i izvestan rizik, kao i svaka druga transakcija novca i dobara između fizickih lica.


Sve više kupaca polovnih telefona se odlučuje za kupovinu od prodavnica tj. pravnih lica, pošto su ona u obavezi da daju garanciju i fiskalni račun, dok za fizička lica to nije slučaj, pa je broj prevara mnogo veći.

102 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page