top of page
Search

Da li je dobro kupiti polovan telefon?

Updated: Jul 10, 2023

Sigurno! Kupovina polovnih mobilnih telefona može se činiti kao manje popularan izbor u odnosu na kupovinu novog telefona, ali razmislite o prednostima koje donosi kupovina polovnog telefona. Postoji nekoliko ubedljivih razloga zašto je kupovina polovnog mobilnog telefona pametan izbor, i finansijski i ekološki.



polovni telefoni mogu biti odlican izbor


Prvo, razmotrimo finansijske beneficije. Kupovina polovnog telefona može vam uštedeti značajnu količinu novca, posebno ako tražite model visoke klase. Novi flagship telefoni mogu lako koštati preko hiljadu eura, ali kupovina polovnog modela koji je samo godinu ili dve star može vam uštedeti stotine eura bez žrtvovanja puno u pogledu performansi.


Drugo, polovni telefoni često dolaze sa značajnim popustima u poređenju sa kupovinom novog. Ovo je zato što se uzima u obzir njihova početna vrednost depreciacije. Osim toga, kada kupite polovni telefon, često možete dobiti bolju cenu ako ne kupujete uređaj na rate već plaćate gotovinom.


Još jedna prednost kupovine polovnog telefona je da možete izbeći dugoročne ugovore sa pružaocima usluga. Mnogi ljudi se opredeljuju za opcije finansiranja koje nude telekomunikacione kompanije kada kupuju nove telefone, što može na kraju koštati više. Sa polovnim telefonom, možete ga kupiti u potpunosti i koristiti sa prepaid planom ili manje skupim ugovorom, što vam može uštedeti novac tokom vremena.


Pored finansijskih beneficija, kupovina polovnog telefona je takođe ekološki prihvatljiv izbor. Proizvodnja novih telefona zahteva značajnu količinu resursa i energije, od eksploatacije minerala do montaže komponenti. Kada kupite polovni telefon, dajete tom uređaju drugi život, što znači da su potrebni manji resursi za proizvodnju novog telefona. Dodatno, kada se opredelite za kupovinu polovnog telefona, pomažete u smanjenju elektronskog otpada, koji je rastući problem širom sveta.


Naravno, postoje neke stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine polovnog telefona. Želećete da se uverite da je uređaj u dobrom stanju i da nije prijavljen kao izgubljen ili ukraden.


Takođe je dobra ideja da proverite bateriju i druge delove kako biste bili sigurni da sve radi ispravno. Međutim, mnogi prodavci polovnih telefona nude garancije, što može pružiti dodatni mir.


U zaključku, kupovina polovnog mobilnog telefona može biti izvrstan način za uštedu novca i istovremeno pomoći u smanjenju vašeg ekološkog otiska. Postoje mnogi kvalitetni polovni telefoni na tržištu koji mogu pružiti odlične performanse i zadovoljiti vaše potrebe, a pri tome neće opteretiti vaš budžet. Naravno, važno je pažljivo proveriti uređaj pre kupovine, ali ako se uverite u njegov kvalitet, polovni telefon može biti pametna i održiva opcija.



Ako donesete pametnu odluku i odlučite se za kupovinu polovnog telefona, tehnoKrug ima veliki izbor polovnih uređaja po odličnim cenama, a takođe dobijate 12 meseci garancije, mogućnost da uređaj vratite u roku od 14 dana i besplatno slanje.


224 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page